Buitenschoolse opvang (BSO) Amsterdam Noord, Amsterdam West

Leuke, uitdagende activiteiten na schooltijd

Vanaf het moment dat je kind 4 jaar is, breekt een nieuwe tijd aan. Met de stap naar de basisschool wordt de wereld van je kind ineens veel groter. Een nieuwe omgeving, klasgenootjes en de kennismaking met de buitenschoolse opvang. Je kind leert in deze periode nieuwe mensen kennen en begint met het leren op school. Dit zijn veel veranderingen waar we op inspelen bij de buitenschoolse opvang. Maar na schooltijd mag jouw kind op avontuur. Met leuke, uitdagende activiteiten sluiten we de schooldag af.

V.a. 4 tot 13 jaar kan je kind bij ons terecht voor buitenschoolse opvang. We bieden kinderopvang aan die aansluit op schooltijden. De samenwerking met de basisschool zorgt voor een fijne overgang van school naar de opvang. Met verschillende locaties in Amsterdam Noord en Amsterdam West zijn we altijd dichtbij school en huis.

Spelen staat centraal op de BSO

Het leren op de BSO is anders dan op school. We richten ons op avontuurlijke activiteiten, op kunst, koken of sporten. Door te spelen kan je kind op een natuurlijke manier ontdekken, leren en tegelijkertijd plezier hebben. De buitenschoolse opvang geeft ook ruimte voor ontspanning. Na een dag leren op school is dit een welkome afwisseling. Tijdens zo’n ontspanningsmoment mag je kind de activiteit zelf kiezen. Dat kan verschillen van een boekje lezen, knutselen tot lekker ravotten met andere kinderen. De pedagogische medewerker van Impuls zorgt ervoor dat er voldoende aanbod is om aan te sluiten bij de behoefte van dat moment.

Samen verder ontwikkelen op de BSO

Vanaf de start op de basisschool ontwikkelen kinderen zich op alle gebieden tegelijk. Ze doen dit wel op hun eigen tempo. Van nature zijn kinderen nieuwsgierig en leergierig. De rol die de pedagogisch medewerker hierin heeft, is die van begeleider. Door kinderen interessante activiteiten en materialen te geven, moedigen zij hen aan om iets nieuws te ontdekken. Daarbij kijken we goed naar wat het beste past bij jouw kind. In de laatste jaren van de basisschool zie je een grote verandering bij je kind. Daarbij wordt het steeds zelfstandiger, is het zelfvertrouwen gegroeid en is hij of zij zelfredzamer.

Uitdagende activiteiten

De buitenschoolse activiteiten die Impuls aanbiedt worden compleet met DoenKids. Het geeft ons meer keuze en variatie om kinderen te blijven prikkelen met nieuwe activiteiten. De BSO vangt kinderen op van verschillende leeftijden en daar houden we rekening mee. We bieden een activiteit aan die aansluit op het moment, de ontwikkelbehoefte en interesse van jouw kind.

Bij Impuls BSO hoort elk kind erbij

De eerste hechte vriendschappen ontstaan en door vriendjes en vriendinnetjes leert je kind zichzelf steeds beter kennen. Het ontwikkelt een eigen identiteit. In deze periode is het van belang dat je kind zich goed voelt bij ons. Het gevoel van veiligheid in de groep, erbij horen en mogen zijn wie je bent. Dit is de basis voor verdere groei en ontwikkeling.

Daarom kies je voor de BSO van Impuls

Bij Impuls werken we dagelijks aan onze missie: Wij vinden dat ieder kind de beste start van zijn/haar leven verdient. Bij ons mag een kind zichzelf zijn en helpen we hen op te groeien tot zelfstandige en wereldwijze burgers. We ondersteunen ouders zodat zij de opvoeding met werk/studie kunnen combineren. Hiermee dragen we bij aan een samenleving met een eigen plek voor ieder mens. Daar is iedereen welkom bij Impuls. Alle activiteiten vanuit het kinderdagverblijf, de voorschool en de BSO zijn op onze missie. Je kind is bij ons in goede, deskundige, maar ook liefdevolle handen.

Bij je keuze voor Impuls BSO kun je ervan uitgaan dat

  • je kind plezier beleeft na school en in de vakanties
  • we altijd leuke, uitdagende activiteiten bieden
  • het gevoel van veiligheid en welbevinden van je kind bij ons centraal staat
  • je bij Impuls in een ontspannen sfeer kunt spelen, verkennen en ontdekken
  • er altijd een deskundige pedagogische medewerker op de groep staat om je kind te begeleiden
  • we aandacht hebben voor en samenwerken met alle ouders