Hoe ziet een dag eruit op de BSO?

Wij volgen een vast dagritme. Dat is fijn en vertrouwd. Hierdoor heeft je kind overzicht en weet je kind wat er gaat komen. Dit geeft zelfvertrouwen en rust. Want wanneer de dagelijkse handelingen vertrouwd zijn, kan je kind zich fijn ontwikkelen. Zo kan een dag eruit zien op de BSO:

14.00 – 15.15 uur
Ophaalmoment: we halen de kinderen op van school met de BSO-bus, elektrische bakfiets of te voet.

14.00 – 15.30 uur
De kinderen spelen buiten tot alle scholen zijn opgehaald.

15.30 – 16.15 uur
Eetmoment: Tijdens het eetmoment begeven alle kinderen zich naar hun eigen stamgroep. Hier krijgen ze individuele aandacht en worden de dagritmekaarten besproken. Tijdens het eten praten we met de kinderen over hun dag, terwijl we genieten van crackers en brood, waarbij we het gezonde voedingsbeleid hanteren.

Vaak lezen we na het eten een boek voor als rustmoment.

15.15 – 17.00 uur
Op de BSO maken we gebruik van de BSO HIGH5 methode om een gevarieerd activiteitenprogramma aan te bieden. We streven naar maximale kinderparticipatie en spelen in op de individuele behoeften van de kinderen. Gedurende het jaar werken we met vijf thema’s.

Er is ruimte voor eigen inbreng van de kinderen. Het stimuleren van creativiteit en participatie staat centraal in ons programma.

17.00 uur
Na de activiteiten en het vrije spel is het tijd voor een fruit moment. We moedigen gezonde eetgewoonten aan.

17.30 – 18.30 uur
De kinderen hebben de keuze om vrij te spelen in verschillende hoeken. Bij mooi weer spelen wij buiten. Vervolgens worden de kinderen opgehaald.

Vind jouw locatie! Vraag een rondleiding aan Direct inschrijven Direct inschrijven