Zij-instroom: A2-B2 traject

Heb je een (verouderd) mbo of hbo diploma voor het werken in de kinderopvang, ouderenzorg, de zorg voor mensen met een beperking, het onderwijs of in de cultuur? Met de juiste motivatie en achtergrond kun je na 3 maanden al gekwalificeerd bij ons aan de slag op de babygroep van het kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang (BSO) door het behalen van een aanvullend bewijs volgens cao kinderopvang. Samen zoeken we een functie die het beste bij jou past.

Wij betalen de opleiding, je ontvangt vanaf dag 1 salaris en je krijgt gelijk een contract, zodat jij als zij-instromer jouw talent kan inzetten voor de ontwikkeling van kinderen!

Solliciteer direct

Voor wie is dit traject?

Dit traject is voor jou als je een (verouderd) mbo of hbo diploma hebt voor het werken in de kinderopvang, ouderenzorg, de zorg voor mensen met een beperking, het onderwijs of in de cultuur. Of je hebt een mbo- of hbo-opleiding afgerond voor een van de volgende richtingen:

 • Maatschappelijk werk en dienstverlening mbo niveau 4
 • Sociaal maatschappelijk dienstverlening mbo niveau 4
 • Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen mbo niveau 4
 • En nog veel meer!

Staat jouw opleiding niet in het overzicht? Doe dan de Diplomacheck. Zo kun je makkelijk en snel controleren of jouw diploma voldoet aan de kwalificatie eisen.

Doe de diplomacheck

Voldoet je diploma aan de kwalificatie eisen? Dan kun je bij ons je aanvullend bewijs halen met het zij-instroom traject!

Voldoet je diploma niet aan de kwalificatie eisen? Geen probleem, neem dan contact op met onze recruiter via 06 – 51 67 66 60 of werkenbij@impuls.nl. We kijken samen graag naar de mogelijkheden.

 

     

Wat houdt het traject precies in?

 • Je volgt de verkorte opleiding ‘Pedagogiek 0-13 jaar’ bij Kans Kwadraat voor 3 maanden.
 • Je hebt 3 dagdelen les, volgt 10 tot 15 uur e-learning modules en voert op de werkvloer jouw praktijkopdrachten uit.
 • Op de werkvloer kun je rekenen op begeleiding van een werkbegeleider en enthousiaste collega’s die jou graag alle kneepjes van het vak leren.
 • Ook kun je rekenen op een praktijkopleider die de schakel vormt tussen jou, de werkbegeleider en de opleidingscentra.
 • Wij betalen de volledige opleiding en je ontvangt vanaf dag 1 salaris volgens cao kinderopvang schaal 5. Afhankelijk van jouw ervaring is het salaris tussen € 2.420 – € 3.243.
 • Je ontvangt een reiskostenregeling, vitaliteitsbudget, tegemoetkoming in je aanvullende zorgverzekering, 3% eindejaarsuitkering en korting en voorrang op kinderopvang bij ons.
 • Na het behalen van de opleiding ontvang je een certificaat dat voldoet aan de eisen van de cao kinderopvang en goedgekeurde aanvullende scholing.

Wat kun je na het behalen van dit traject?

 • Je krijgt een jaarcontract aangeboden als pedagogisch medewerker in schaal 6. Afhankelijk van jouw ervaring is het salaris tussen € 2.539 – € 3.489.
 • Daarna zijn er genoeg mogelijkheden om door te leren en bijvoorbeeld de VVE opleiding te volgen of een taal eis te kunnen behalen. Samen kijken we welke certificaten je nog meer nodig hebt.
 • Je gaat aan de slag pedagogisch medewerker op één van onze kinderdagverblijven of BSO locaties in Amsterdam West. Samen kijken we welke locatie het beste bij jou past.

Verkorte opleiding én werken op de groep: Nadia vindt het een aanrader

Op zoek naar een stageplek kwam Nadia tijdens het eerste jaar van haar hbo-opleiding pedagogiek terecht op de website van Impuls. “Ik zag dat ik bij Impuls in aanmerking kwam om betaald een verkorte opleiding te doen en werd meteen enthousiast: geweldig om al na een paar maanden gekwalificeerd aan de slag te kunnen!”

Lees het verhaal van Nadia

Klaar voor een carrièreswitch? Solliciteer direct en ondersteun kinderen en ouders in een positieve ontwikkeling! Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op via werkenbij@impuls.nl of 06 – 51 67 66 60.

Solliciteer direct