Vandaag, op 20 november 2015, roepen 158 organisaties – waaronder Impuls – de Nederlandse regering op zich te houden aan het VN-Kinderrechtenverdrag. Dit verdrag geeft asielzoekerskinderen dezelfde rechten als ieder ander kind in het land.

Momenteel wonen ruim 10.000 gevluchte kinderen in de asielopvang in Nederland.
 
Ze moeten steeds verhuizen, missen goede toegang tot onderwijs en gezondheidszorg en krijgen niet de stabiliteit en veiligheid die juist zij nodig hebben. Dit is schadelijk voor kinderen; ze kunnen er hun hele leven last van hebben.
 
Alle 158 organisaties roepen op tot kindvriendelijke, kleinschalige opvang op één plek, ondersteuning van ouders en adequaat onderwijs. Opvang die waarborgt dat kinderen de bescherming en verzorging krijgen waar zij recht op hebben.
 
Dat kan niet wachten. Kinderen zijn maar één keer kind. Wij vragen niks bijzonders; het is bijzonder dat we het moeten vragen.
 
Dit is de verkorte versie van de oproep, die als advertentie in enkele landelijke dagbladen verscheen. Zie ook: de volledige tekst van de oproep, de deelnemende organisaties en het persbericht.