Gezonde leefstijl is een van de drie hoofdthema’s van de Impuls Kindercampus. Uit onderzoek blijkt namelijk dat Amsterdamse jongeren hierbij wel wat hulp kunnen gebruiken. Impuls wil die hulp bieden door gewoon het goede voorbeeld te geven in allerlei dagelijkse situaties. Maar wat is dat eigenlijk, een gezonde leefstijl? En dan vooral voor jonge kinderen?
Om deze vraag te beantwoorden gaan Impuls en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) de komende jaren intensief samenwerken. Door een Hogeschool te koppelen aan een bedrijf, kan nieuwe kennis direct toegepast worden in de praktijk.
De HvA en Impuls gaan dus samen onderzoeken wat het beste eet- en beweegpatroon is voor kinderen. Onze pedagogisch medewerkers kunnen de nieuwe kennis direct in de praktijk brengen en zien wat wel en niet werkt.

Goed voorbeeld doet goed volgen

Impuls wil de opgedane kennis over gezonde leefstijl overbrengen op kinderen en ouders door gewoon het goede voorbeeld te geven:
Bij de maaltijden serveren we verantwoorde en lekkere producten.
Als we zelf trakteren, maken we iets gezonds.
We zorgen dagelijks voor activiteiten waarbij voldoende beweging zit.
We hopen dat ouders en kinderen gestimuleerd en geïnspireerd worden door onze voorbeelden en ze een plek geven in hun eigen leefpatroon.

Meer weten?

Lectoraat Gewichtsmanagement
Amsterdam Aanpak Gezond Gewicht
Urban Vitality
Sarphati Amsterdam