Goed bericht van de gemeente Amsterdam: het aantal te zware kinderen is gedaald met 10%. Amsterdam is een paar jaar geleden begonnen met de Aanpak Gezond Gewicht. In diezelfde tijd ontwikkelde Impuls het idee van kindercampussen waarin gezonde leefstijl één van de drie speerpunten is.

Amsterdam loopt voorop in de aanpak van overgewicht en Impuls draagt daar, als een van de vele partners, graag een steentje aan bij.

Gezonder eten hoeft niet moeilijk te zijn

Wie er even op let, kan zonder veel moeite gezonder leven en eten. Zo bevatten onze warme maaltijden al minder zout. We streven ook naar maaltijden zonder E-nummers volgens de richtlijnen van de nieuwe Schijf van Vijf. Daarnaast bieden we steeds vaker water aan als gezonde dorstlesser en naast het fruit geven we ook steeds meer groentes als tussendoortje.

Schijf van Vijf

Onlangs heeft het voedingscentrum de nieuwe Schijf van Vijf gepresenteerd. De Schijf van Vijf bevat producten die goed zijn voor je lichaam, volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Bijvoorbeeld omdat ze de kans op hart- en vaatziekten en kanker verkleinen. Als je eet volgens de Schijf van Vijf krijg je voldoende mineralen, vitamines, eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels binnen.

>> lees meer over de resultaten in Amsterdam.